Bahan A
~500 ml susu segar/fresh milk
~8 keping roti (gardenia/high 5)
Bahan B
~4 s/b gula halus
~2 s/b butter - cairkan sebentar atas api
~2 biji telur ayam
~1 sudu teh esen vanilla
~1 s/b tepung jagung
~1 s/b serbuk kayu manis/cinnamon powder *(optional)
~1 s/b serbuk buah pala *(optional)
Bahan C-kuah
~1 tin susu cair
~2 sudu tepungkastad
~2 sudu gula
~Bahan D
~Kismis hitam
Cara-cara
Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam
Kacau dan gaul rata bahan B. Tuangkan ke dalam loyang bersama dgn bahan A yg telah direndam. Masukkan kismis.
Bakar dalam suhu 180′C selama 30 minit/masak. Biarkan sebentar sebelum disejukkan dlm fridge.
Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan